Știi că, dacă ai mai puțin de 80% coenzima Q 10 în organism încep să apară bolile și că dacă ai sub 25% survine moartea celulelor? Atât de importantă este pentru existența și sănătatea omului, încât viața se stinge în absența ei – pledoaria pentru una dintre cele mai importante substanțe, prezentă în absolut fiecare celulă a corpului, cunoscută și sub denumirea de ubiquinonă.

După 30-35 de ani trebuie să îți suplimentezi alimentația cu Q10 dacă vrei să fii sănătos!

Dacă la tinerețe organismul își fabrică singur Coenzima Q 10, după vârsta de 30-35 de ani ritmul încetinește semnificativ și trebuie să vii cu un aport extern pentru a preveni bolile degenerative, pe cele de nutriție și metabolism și pentru a avea un sistem imunitar capabil să respingă agresiunile la care corpurile noastre sunt permanent expuse .

Dar de ce este atât de importantă?
Simplu: pentru că fiind un antioxidant puternic, împiedică distrugerile celulare atunci când se află în cantitatea optimă și asigură energia celulei.
Toți cei care sunt preocupați de profilaxie sau suferă de afecţiuni cardiovasculare, neurologice, digestive, cancer, scleroză multiplă, imunitate deficitară, diabet, prostată, osteoporoză parodontopatii, precum și toti cei care fac sport de performanță, trebuie să ia suplimente alimentare pe baza de coenzima Q 10 .

Alimentele care conţin coenzima Q10.
Carnea de vită este una dintre cele mai mari surse precum și organele animalelor: inimă, ficat, rinichi. Carnea de pui, deși într-o cantitate mai mică, dar și ouăle, alunele, migdalele, fisticul, nucile verzi, sardinele, tonul, sepia, macroul, fructele de mare, usturoiul, conopida, broccoli, cartofii dulci, morcovul sau ardeiul gras o conțin.
Specialistii ne îndeamnă să consumăm ori de câte ori este posibil alimentele trecute mai sus crude, întrucât la peste 115 grade prelucrare termică Q 10 devine inactivă.
Sau, ca alternativă puteți suplini dieta cu Coenzima Q10 de la Doppelherz.